Odjeli i službe

Posudbeni odjel

Nakon ulaska u Knjižnicu na Posudbenom odjelu na info pultu možete dobiti sve informacije o knjižničnim uslugama i događanjima, zadužiti i razdužiti knjižničnu građu.
Dječji odjel

Posudbeni odjel ujedno je i Dječji odjel. Na Dječjem odjelu nalazi se građa namijenjena djeci do 15 godina. Na ovom Odjelu djeca mogu listati i čitati odabranu knjigu, te se igrati s igračkama koje Knjižnica također ima u svom fondu.

Odjel beletristike

Nakon Dječjeg odjela dolazite na Odjel beletristike. Na Odjelu se nalazi knjižnična građa hrvatske i svjetske književnosti, te dnevne novine. Na Odjelu se nalazi i jedno računalo za potrebe korisnika.

Središnja knjižnica slovaka

Između Odjela beletristike i Studijskog odijela smješten je prostor Središnje knjižnice Slovaka u Republici Hrvatskoj. Središnja knjižnica Slovaka u RH kao kulturno – informativna, multifunkcionalna ustanova osigurava građu i informacije za pripadnike slovačke manjine.

Studijski odjel
Nakon Središnje knjižnice Slovaka u RH dolazite do Studijskog odjela na kojem je knjižnična građa raspoređena po područjima: znanost i informacije, filozofija, filozofija duha, religija, sociologija, politika, ekonomija, menadžment i marketing, pravo, matematika, fizika, kemija, biologija, astronomija, folklor i narodni običaji, poljoprivreda, domaćinstvo, medicina, odgoj i obrazovanje, književnost, jezik, povijest Hrvatske i svjetska povijest. Knjižnična građa s ovog Odjela može se posuđivati.
Odjel referentne građe

U sklopu Studijskog odjela, fizički je odvojen i Odjel referentne građe na kojem se nalaze enciklopedije, leksikoni iz različitih znanstvenih područja, rječnici, priručnici, bogato ilustrirane knjige  te Zavičajna zbirka Hrvatske i Zavičajna zbirka grada Našica. Sve knjige na ovom Odjelu koriste se isključivo u prostoru Knjižnice i ne mogu se posuđivati.
Čitaonica

Nakon Studijskog odijela dolazite do Čitaonice u kojoj se nalazi knjižnična građa koja je dio Studijskog odijela. U Čitaonici se nalazi i Zbirka Domovinski rat. U sklopu Čitaonice nalazi se Multimedijska zbirka i Makedonski knjižni kutak.
Knjižni kutak OBŽ Našice

Početkom 2016. godine obnovljen je rad Knjižnog kutka u Općoj županijskoj bolnici Našice pri Odjelu urologije i Palijative. U Knjižnom kutku nalazi se oko 200-tinjak knjiga na izbog korisnicima za posudbu iz različitih područja. U Kutak knjižničarka odlazi svaki drugi tjedan utorkom od 12 do 14 h, a sve ostale dane zadužena je glavna sestra bolnice Zvjezdana Gvozdanović.