OBAVIJEST KORISNICIMA

Sukladno uputama iz prijedloga zaključka o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 koje je objavila Vlada Republike Hrvatske od ponedjeljka, 27. travnja 2020. godine Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice otvara vrata svojim korisnicima prema posebnim uvjetima rada i radnom vremenu:

Ponedjeljak, srijeda, petak
08:00-13:00 sati
Pauza: 10:30-11:00 sati

Utorak, četvrtak:
13:00-18:00 sati
Pauza: 16:00-16:30 sati

Subotu ne radimo!

Posudba građe (zaduživanje i razduživanje knjižnične građe) vrši se u hodniku Dvorca. Prilikom dolaska pratite upute djelatnika. Ulazite jedan po jedan, poštujući socijalnu distancu od 2 m, na ulasku obavezno dezinficirajte ruke.

POVRAT GRAĐE

Pripremite člansku iskaznicu i knjige koje vraćate. Ako niste dobili iskaznicu, knjige možete vratiti i bez nje.
Vraćene knjige idu u karantenu i neće biti dostupne za posudbu nekoliko dana.

POSUDBA GRAĐE

Obavezno ponesite člansku iskaznicu. U slučaju da ju još niste dobili, napomenite to osoblju knjižnice.
Pripremite popis knjiga ili knjige naručite na mail: knjiznica.nasice.ravnateljica@gmail.com jer nećete moći sami birati knjige po policama. Dostupnu građu  u fondu Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice pogledajte u našem katalogu na poveznici KATALOG

Ako trebate lektiru možete ju dobiti odmah, no naručene knjige ili knjige s popisa možete pokupiti do kraja radnog dana ili sljedeći dan.

DODATNE INFORMACIJE

Prostor čitaonice  je zatvoren. Programska događanja odgođena su do daljnjega.

Od ponedjeljka, 27. travnja 2020. godine Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice započinje redovno naplaćivati upisnine/produženja članstva i zakasnine za građu posuđenu od 27. travnja.

Zakasnina nastala do 27. travnja se stornira.

Također, pozivamo sve svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na službenoj web stranici i na društvenim mrežama o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice prema uputama nadležnih tijela i ministarstava vezanim uz pandemiju uzorkovanom virusom COVID-19.

Molimo sve korisnike koji imaju respiratornih problema i temperaturu da ne dolaze u Knjižnicu dok ne ozdrave! Zamolite nekoga da posudi knjige umjesto vas.