Novi naslovi 1/3 – svibanj 2020.

Novi naslovi tiskanih knjiga su na policama!

Novi naslovi 2/3

Za rezervaciju nazovite knjižnicu na 031/614-421 tijekom radnog vremena! (ponedjeljak, srijeda, petak od 8-13 sati, utorak i četvrtak od 13-18 sati)

Prešućena žrtva

Emma ima savršen život, supruga kojeg voli, dijete i uspješan posao. Sve će to doći u pitanje kada Alex dobije unaprjeđenje pa bi trebali prodati imanje i preseliti u veći grad, ali Emma čuva mračnu tajnu iz prošlosti. Na svom imanju zakopala je tijelo Lukea, nastavnika koji ju je iskoristio kao petnaestogodišnju tinejdžericu i okrutno odbacio. Emma mora otiće do jame, iskopati Lukeove ostatke i zauvijek ih se riještiti, ali Luke nije u jami, nestao je. Emma shvati da je preživio i da suprugu mora otkriti svoju tajnu i saznati što je s Lukeom.

Izgubljeni milijarder

Jared Sinclaire, milijarder koji se bavi investicijama u nekretnine i omiljena meta žena koje ga proganjaju zbog novca koji posjeduje, nesposoban je zatomiti osjećaj krivnje zbog nedavno proživljene tragedije te postaje okorjeli ženskaroš kako bi se osvetio tim ženama. Ipak, u malom gradiću Amesport upoznaje Maru Ross, sitnu i privlačnu vlasnicu trgovine koja će ga ubrzo početi zanimati. Maru ne zanima njegov novac i od njega ne traži ništa. Nakon što se nađe u financijskim problemima on će joj ponuditi poslovni dogovor nakon čega će ubrzo ući i u strastvenu vezu. Ipak, Jareda će prošlost sustići te će se konačno morati suočiti s njom kako ne bi izgubio Maru.

Zauvijek predaleko

Treći dio ljubavnog serijala „Rosemary Beach“. Rush i Blaire su sretno zaljubljeni i broje dane do svog vjenčanja, ali i do rođenja svoga djeteta, no stvari se naglo zakompliciraju kada Rusha posjećuje otac i moli ga da preuzme brigu o svojoj sestri Nan. Nju su problemi i neslaganje s roditeljima doveli do frustracije i bijesa koje iskaljuje na svima oko sebe, a posebno na Blaire, koju ne podnosi jer smatra da joj je otela bratovu ljubav.

Napuštena

Romantični triler. Jina radi u paravojnoj jedinici u borbi protiv terorizma. Posao obavlja iz udobnosti svog ureda, ali kada sa skupinom kolega bude izabrana za rad na terenu, morat će proći gomilu testova fizičke izdržljivosti i vještina potrebnih za stvarne fizičke obračune. Vođa tima isprva je skeptičan prema njenim mogućnostima, ali njezina upornost i izdržljivost ubrzo će ga natjerati da se zamisli. Osim toga, između njih dvoje pojavit će se kemija i obostran zaštitnički poriv, a situacije u koje dolaze postat će opasne po život.

Tri vjenčanja

Tri mladenke – Jessie Jones, Dolly Jackson i Emily Hamilton – udaju se u isto vrijeme. Priča prati njihove pripreme za vjenčanje, kao i osobni razvoj tijekom tih zadnjih mjeseci pred vjenčanje. Helen Whittaker vlasnica je salona za vjenčanice u kojemu se haljine, ali i priče mladenki isprepliću te kreću u posve neočekivanom smjeru…

Neočekivano blago

Prvi roman ljubavnog serijala o obitelji Storm. Richard Storm otac je petero djece i uspješan poslovni čovjek, ali je nezadovoljan što su mu djeca razmažena i nenavikla na rad. Stoga ih odlučuje natjerati da se prihvate teškog zadatka – spašavanja firmi na rubu propasti. Odbiju li, otac će ih izbaciti iz oporuke. Iako isprva bijesan, Crew uspješno izvršava očev zadatak i podiže iz pepela staro odmaralište na otoku Catilina. Dok uživa u svom uspjehu, u njegovom se životu pojavljuje Haley, lijepa, ali naizgled potpuno šašava cura s vrlo neobičnim zahtjevom.

#Prekid

“Ovo nije knjiga za samopomoć. Ja nisam psiholog, nisam lifecoach i ni u jednom trenutku ti neću predložit da vibriraš u vorteksu u nijansama tirkizne ili da odeš u šumu zagrlit hrast. Ovo nije ni kolekcija citata za žene koje trebaju toplu, meku, generičku riječ podrške koja zvuči kao nešto što je prepisano s ambalaže vode s porukom. Toga imaš na Pinterestu u svim fontovima i bojama. I možda najvažnije od svega, ovo nije knjiga za žene koje misle da je prekid kraj života jer nije - kraj života je kad u prolazu slučajno pozdraviš Sanju Doležal i onda skužiš da se zapravo ne znate. Možeš ju čitat ako upravo prolaziš kroz prekid. Možeš ju čitat i ako si u sretnoj vezi - realno, kad-tad ćete prekinut i bolje je da se pripremiš...

Laži

Što bi bilo da je semafor pokazivao zeleno umjesto crveno svjetlo, da se kroz londonski promet vozio malo brže ili malo sporije pitao se Joe Lynch koji je ugledao ženin auto na parkiralištu hotela i u djeliću sekunde donio odluku koja će mu zauvijek promijeniti život. Do tada je imao sve, suprugu Mel s kojom je u braku deset godina, četverogodišnjeg sina, posao profesora engleskog jezika, a sada mu je brak na rubu raspada, na poslu je suspendiran, policija ga privodi na ispitivanje zbog navodnog ubojstva obiteljskog prijatelja Bena.

Savršena majka

Psihološki triler u kojem se glavne junakinje nazivaju Svibanjskim majkama - skupina mama koje su rodile tijekom istog mjeseca. Dopisuju se, a dva puta tjedno sastaju u bruklinskom parku zbog podrške i druženja. Kad odu zajedno na piće u bar u svome kvartu, žele samo mali prekid rutine, ali te vruće noći, 4. srpnja, jedna od beba nestane iz kolijevke. Ubrzo se otkriva da je bebina majka poznata glumica koja je glumila u kultnom hit showu kao tinejdžerica, pa mediji nakon nestanka njezina sina imaju pravu senzaciju. Skupina žena odjednom se nađe pod reflektorima: svaki njihov potez, sve odluke vezane za roditeljstvo i njihovi privatni životi postaju tema koju javno seciraju i mediji i publika. Slijedi pakao bjesomučne potjere i policijskih ispitivanja tijekom kojih se razotkrivaju mnoge dobro čuvane tajne, neki brakovi upadaju u krizu, a neka prijateljstva će se zauvijek prekinuti. Roman o pritiscima majčinstva i istinama koje se skrivaju čak i pred prijateljicama, priča o majčinstvu koju će prepoznati svaka žena koja ima djecu i već se susrela s društvenim i osobnim pritiscima koji se danas nameću - očekivanja, nesigurnosti, kritike...

Bazen

Dvadesetošestogodišnja novinarka Kate nedavno se doselila u London u kojem se bori s osjećajem osamljenosti i izgubljenosti. Nakon što joj dodijele zadatak da poprati priču oko zatvaranja lokalnog bazena upoznaje osamdesetšestogodišnju udovicu Rosemary koja u bazenu svakodnevno pliva i koja je na njemu zajedno sa suprugom Georgeom provela najsretnije dane. Kako bi spasile bazen od zatvaranja i rušenja te sačuvale Rosemaryne uspomene učiniti će sve da ga spase, čime će nepovratno utjecati i na vlastite živote.

Tangerka

Alice Shipley je mlada žena koja sa suprugom Johnom odlazi živjeti u Tanger 1956. godine. Alice živi povučeno, nenavikla na vrevu marokanskih ulica, no šokirana je kad joj na vratima osvane Lucy Mason, stara školska prijateljica. Alice i Lucy bile su nerazdvojne na koledžu, sve do tragičnog događaja kojeg su obje odlučile zaboraviti. Lucy želi obnoviti prijateljstvo i nekadašnju bliskost i s lakoćom manipulira svojom nesigurnom prijateljicom. Skrivene namjere protagonista stvaraju napetu atmosferu koja kulminira novom tragedijom za jednu od prijateljica.

Slomljene djevojke

Vermont, 1950. Postoji mjesto za djevojke koje nitko ne želi. Ondje se školuju izgrednice, nezakonite kćeri, učenice koje su u to doba bile pretjerano pametne da bi se uklopile u društvo… To je mjesto Idlewild Hall, ženski internat za koji mještani vjeruju da je opsjednut. Četiri djevojke u mističnom internatu izgradile su čvrsto prijateljstvo zasnovano na svojim tihim strahovima i podržavale jedna drugu – sve dok jedna od njih nije misteriozno nestala. Vermont, 2014. Koliko god se trudila, novinarka Fiona Sheridan ne može prestati razmišljati o okolnostima smrti svoje starije sestre. Prije dvadeset godina njezino je tijelo pronađeno u zapuštenim poljima u blizini ruševina Idlewild Halla. Iako je sestrin tadašnji dečko osuđen za njezino ubojstvo, Fiona se nikako ne može oteti dojmu da slučaj nije razriješen do kraja. Nakon što je otkrila da je anonimni dobrotvor pokrenuo obnovu Idlewild Halla, Fiona odlučuje napisati priču o ovom tajanstvenom mjestu. Šokantno otkriće tijekom renovacije otkrit će poveznicu sa smrću Fionine sestre i na površinu iznijeti tajne koje su trebaleostati u prošlosti – ali i glas koji ne želi biti ušutkan.

Susjeda

Jane Goodwin godinama je gradila sliku savršene žene lokalnog doktora, savršene majke troje djece, savršenog života kućanice koja sudjeluje u svim lokalnim događajima. Nitko ne zna što se krije iza fasade toga savršenog života, a Jane će sve učiniti da tako i ostane. Kad je u Ashdonu, prekrasnom gradiću, mjestu u kojem se ne događaju ružne stvari, na livadi pronađena mrtva šesnaestogodišnja Clare Edwards, krasna djevojka koju su svi voljeli, susjeda Goodwinovih, stanovnici su prestrašeni i žele da se ubojica pronađe što prije. Istragu vodi detektivka Madeline Shaw. Nema nikakvih tragova osim nestalog mobitela, a osumnjičenih je sve više što će izazvati još veću nervozu stanovnika, posebno Jane. Nešto mora poduzeti!

Gdje šuma susreće zvijezde

Nakon gubitka majke i borbe s tumorom dojke, Joanna Teale nastavlja s istraživanjem ptičjeg staništa u Illinoisu koje je započela tijekom diplomskog studija. Odlučna u namjeri da dokaže kako je nedaće nisu slomile, radi od jutra do mraka. Njena je osamljena rutina prekinuta kada se pred vratima njezine kolibe pojavi bosonogo i modricama prekriveno dijete. Djevojčica koja se predstavlja kao Ursa tvrdi da je poslana sa zvijezda kako bi svjedočila o pet čudesa. Jo, zabrinuta za dijete i njezin smještaj, nevoljko joj dopušta da ostane s njom – barem dok ne otkrije istinu o Ursinoj prošlosti.
Kako bi riješila misterij zalutale djevojčice, Jo traži pomoć svog povučenog susjeda Gabriela Nasha. No, što više vremena provode u Ursinom društvu, nailaze na sve više pitanja. Kako je malena djevojčica, ne samo sposobna čitati, nego i razumjeti Shakespeara? Zašto se dobre stvari događaju u njenoj prisutnosti? I zašto Jo i Gabriel više ne provjeravaju internetsku stranicu za nestalu djecu?

Drugi pogled

Novinarka Ellen Gleeson posvojila je predivnog dječaka Willa. Jednog jutra u poštanskom sandučiću dočeka je letak s fotografijom izgubljenog djeteta. Ellen ga zamalo baci, ali nešto joj ipak privuče pažnju. Dječak na fotografiji je njen Will. Ellen je sigurna kako je svaka sličnost slučajna jer je postupak posvojenja proveden posve zakonito. Ili ipak nije? Što ako Will pripada drugoj obitelji?

Vrt leptira

Uz osamljenu vilu leži prekrasan vrt. U tom se vrtu nalaze bogati cvjetovi, drveće sa sjenovitim krošnjama…i skupina dragocjenih „leptira“ – mladih otetih žena, tetoviranih kako bi što više ličile svojim imenjacima. Njihov je čuvar Vrtlar, okrutan i poremećen čovjek opsjednut hvatanjem i očuvanje svoje voljene „vrste“. Nakon otkrića vrta, jedna od preživjelih djevojaka privedena je na ispitivanje. FBI-ovi agenti Victor Hanoverian i Brandon Eddison suočavaju se s jednim od najmučnijih slučajeva svojih karijera, a djevojka, poznata jedino kao Maya, predstavlja samo još jednu u nizu zagonetki.

Dodir divljeg ratnika

Nakon što dotakne začaranu bočicu, Lisa se nađe u četrnaestom stoljeću ispred prekrasnog i besmrtnog ratnika Cirenna. Željna ljubavi i nježnosti u njemu nalazi brigu i utjehu za kojom je u svome svijetu čeznula. Circenn je škotski ratnik čijim životom rukovode prisege i kodeksi, a jedan od njih nalaže da osoba koja se pojavi s bočicom mora biti ubijena. Častan Circennn ne može provesti prisegnutu zakletvu u djelo nakon što mu Lisa poljulja cijeli dosadašnji svijet.

Zaštita i obrana

U napetome krimiću Vincea Flynna protuteroristički agent Mitch Rapp sukobljava se s najvećim neprijateljem SAD-a. Odustavši od čekanja međunarodne zajednice da zaustavi neprijatelja u susjedstvu, Izrael domišljatom operacijom uništava milijarde dolara vrijedan iranski nuklearni program. Posljedice napada su radioaktivna jama i ekološka katastrofa, pa iranski predsjednik Amatullah zaziva krv – američku krv. Svi se boje odmazde, ali Mitch Rapp vidi priliku i smišlja briljantan plan kojim će poniziti iransku vladu i gurnuti narod na rub revolucije. Kad tajni sastanak između direktorice CIA-e Irene Kennedy i njezina iranskog kolege pođe po zlu, Rapp se mora suočiti s Hezbolahovim teroristom kojega je Amatullah poslao da zaustavi sporazum – i ima dvadeset četiri sata da spriječi nezamislive posljedice.

Kad nismo bili stranci

Upoznali smo se prije gotovo točno petnaest godina, kad sam selio stvari u sobu doma za studente četvrte godine Newyorškog sveučilišta, pokraj tvoje. Zvala si nas prijateljima na brzaka. Volim misliti da smo bili više od toga. Živjeli smo isključivo od uzbuđenja pronalaženja sebe kroz glazbu (bila si opsjednuta Jeffom Buckleyjem), fotografju (nisam te mogao prestati snimati), druženje u parku Washingtonova trga i sve čudne stvari koje smo radili da zaradimo. Više sam o sebi naučio te godine nego ikada. No na kraju se ipak sve raspalo. Ljeto nakon diplome izgubili smo kontakt, kad sam za National Geographic otišao u Južnu Ameriku. Kad sam se vratio, nije te bilo. Dio se mene još pita nisam li te previše pritiskao nakon vjenčanja… Nisam te ponovno vidio do prije mjesec dana. Bila je srijeda. Ljuljala si se na petama i čekala vlak F, balansirajući na onoj debeloj žutoj crti uzduž perona podzemne. Prekasno sam shvatio da si to ti. A onda si nestala. Ponovno. Izgovorila si moje ime, vidio sam ti na usnama. Pokušao sam snagom volje zaustaviti vlak, samo da bih te pozdravio. Pošto sam te vidio, kao da su svi osjećaji i sjećanja iz mladosti navrli natrag i većinu sam mjeseca razmišljao o tvom životu. Možda sam poludio, ali bi li otišla sa mnom na piće da popričamo o posljednjih petnaest godina?

Krv i meso

Idilično rođendansko jutro koje dr. Kay Scarpetta provodi u najdražem društvu - s voljenim suprugom Bentonom i obožavanim psom Sockom, poremetit će uznemirujući poziv inspektora Marina. Umjesto čestitke, priopćit će joj vijest o ubojstvu koje se dogodilo nedaleko od njene kuće. Žrtva je Jamal Nari, ubijen s dva precizna hitca ispred svoje kuće. To je šesti slučaj u nizu s istim "modusom operandi". Dr. Scarpetta odmah će prizvati u sjećanje čudnu poruku koju je nedavno primila na svom Twitteru, a bit će joj jasno i da nekoliko tajanstvenih bakrenih novčića koji su tog jutra osvanuli na zidu njene kuće u Cambridgeu nisu slučajnost... Novi uzbudljiv roman u kojem dr. Scarpetta kreće u lov na opakog snajperista.

Naredi mi

Dosadna proslava diplome u alumni klubu sveučilišta Oxford i Cambridge za Claru Bishop pokazat će se sudbonosnom. Iznenadan susret s privlačnim tajanstvenim neznancem, za koga će se uskoro otkriti da je ni manje ni više nego princ Alexander, budući engleski kralj, prerast će u uzbudljiv i strastven odnos koji će se zbog jedne fotografije iznenada naći pod lupom javnosti… Prvi dio iznimno popularne "Kraljevske sage", trilogije o Clari Bishop i princu Alexandru.

Okruni me

Kada je izgledalo da su Clara i Alexander ostavili sve mračne tajne iza sebe i da je konačno sve savršeno, a njihovo vjenčanje vrlo izvjesno, pojavljuje se nova velika smetnja konačnoj sreći – Alexandrova kraljevska obitelj… Treći dio iznimno popularne "Kraljevske sage", trilogije o Clari Bishop i princu Alexandru.

National geographic kids serija knjiga

1. Zašto sam ja čovjek?
2. Zašto moje tijelo ne izgleda kao tvoje?
3. Zašto volimo životinje?
4. Zašto ne poznajemo sav životinjski svijet?
5. Zašto je zemlja tako posebna?
6. Zašto ne osjetimo da se naš planet kreće?
7. Zašto nas fascinira svemir?
8. Zašto ne putujemo u druge galaktike?
9. Zašto nam je potrebna tehnologija?
10. Zašto nas strojevi ne mogu zamijeniti?
11. Zašto nam je važna povijest?
12. Zašto ne znamo sve o prošlosti?

Bahati milijarder

Miranda Tyler nije ni slutila da će tražeći pomoć putem maila Fondu Sinclair, u nakani da pomogne pokradenom Centru za mladež u američkom gradiću Amesportu, pokrenuti korespondenciju koja će joj promijeniti život. Naime, s "lažne" mail adrese odgovara joj upravo jedan od braće Sinclair, Evan. I iako je isprva njihovo dopisivanje na granici konfllikta, među njima se postepeno počinje razvijati razumijevanje i prijateljstvo. Naravno, Evan poželi upoznati Mirandu te dolazi u Amesport...

Neobični milijarder

Dante Sinclair je policajac detektiv koji se vraća u rodni Amesport kako bi se oporavio od ranjavanja i gubitka partnera na dužnosti čijem je ubojstvu svjedočio. Brigu o njemu vodi Sarah koja je u Amesport došla pobjeći od prošlosti i pronaći mir. Unatoč njihovim razlikama, privlačnost koja se javlja je snažna i ljekovita za oboje. Sarah se susreće s nepoznatim emocijama, a Dante pronalazi smisao u svome životu.

Čin izdaje

U posljednjim tjednima žestoke predsjedničke kampanje povorka vozila s predsjedničkim kandidatom Joshem Alexanderom raznesena je automobilskom bombom. Dva tjedna poslije napada, Alexander slavi izbornu pobjedu dobrim dijelom zahvaljujući sućuti američkoga naroda. Napadači nisu pronađeni. Čini se da je u pitanju Al-Qaidino djelo, usprkos nevjerojatnom trudu SAD-a i ostalih saveznika u operacijama namijenjenim uništavanju terorističkih ćelija u srcu Amerike...

Krvava naranča

Alison Wood, odvjetnica kaznenog prava, radi na prvom slučaju ubojstva. Radeći na slučaju klijentice koja priznaje da je više puta izbola svoga muža, istovremeno se bori s nezadovoljstvom u braku i zanemarivanjem šestogodišnje kćeri, alkoholizmom i izvanbračnom nasilnom vezom s kolegom. Slučaj i privatni život dodatno će otežati prijeteće poruke koje joj šalje nepoznata osoba.

Ti

Od trena kad je u knjižari zamijetio Beck, lijepu studenticu kreativnog pisanja, Joe ne može prestati misliti o njoj. I ne samo to – Joe ju ne može prestati uhoditi, špijunirati na društvenim mrežama, promatrati kroz prozor njezina stana i prikupljati sve moguće informacije o njoj. Dok Beck nije ni svjesna da ima obožavatelja koji budno prati svaki njezin korak, njegova opsesija ubrzano raste i postaje sve opasnija.

Skriveno blago

Drugi roman ljubavnog serijala o obitelji Storm.
Richard Storm uspješan je poslovni čovjek koji pokušava svoju razmaženu djecu natjerati da se snađu u poslovnom svijetu. Nakon uspjeha njegovog sina Crewa, na redu je Brielle, najmlađa kći koju dopadne spašavanje zapuštenog ranča u Montani. Brielle ne zna ništa o upravljanju rančem i život na selu joj teško pada, no najteže od svega podnosi zadirkivanja bezobraznog i ciničnog, ali i nevjerojatno zgodnog kauboja koji ju treba uvesti u posao.

Blagdansko blago

Treći roman ljubavnog serijala o obitelji Storm.
Richardov sin Tanner odlučio je zaigrati očevu igru i preuzeti stambenu zgradu koja se gotovo raspada. Njegov je plan srušiti zgradu i na njenom mjestu podići nešto luksuzno i profitabilno, ali stvari neće ići tako lako. Nakon uzastopnih pritužbi stanara na njegovo upravljanje zgradom, sud će Tanneru dodijeliti kaznu – mora tri tjedna živjeti u toj zgradi, a još k tome mora i glumiti Djeda Božićnjaka u obližnjem trgovačkom centru. Jedina svijetla točka u tom paklu je Kyla, Tannerova zgodna susjeda, ujedno i njegova vila-pomagačica u trgovačkom centru. No Kyla, naravno, o njemu misli samo najgore i ne želi ga ni pogledati.

Nezgode gradske djevojke

Buran razvod od razmaženog holivudskog glumca i njegova prevara ostavili su njoj gorak okus u ustima i sada joj je, više od svega, potreban bijeg od naporne svakodnevice. Stoga odabire Avalon Springs, otmjeno odmaralište i centar za rehabilitaciju u Sjevernoj Kaliforniji, nadajući se da će joj to utočište, smješteno usred planina, pomoći da ponovno pronađe davno izgubljenu sebe. Luke Dawson je vuk samotnjak. Živi miran život u planinskoj kolibi, izoliran od ljudi i svakodnevnog gradskog života, ali sve će se promijeniti nakon što ugleda prekrasnu ženu na planinskom izvoru, s koje neće moći skinuti pogled. Svjestan je da se radi o još jednoj gradskoj djevojci u prolazu, no ipak joj neće moći odoljeti. Kada Madison u šetnji planinom naiđe na njegovu kolibu, Luke se neće moći oduprijeti požudi koju je osjetio onog dana kada ju je prvi put ugledao. Madison je potrebno ponovno osjećati se poželjnom, a Luke već dugo žudi za ženskim dodirom. Ubrzo se prepuštaju strastima…

Tvornica lutaka

London 1850. Blizanke Iris i Rose žive kod gospođe Salter, vlasnice tvornice lutaka i svojim vrijednim prstima pomažu u gradnji njezina carstva. Rose je kao mlada djevojka preboljela boginje što je ostavilo duboke ožiljke na njenom licu, a Iris je rođena s iskrivljenom ključnom kosti i sanja o tome da napusti „zatvor“ gospođe Salter te da postane prava umjetnica. Silas je kolekcionar čudna i pomalo zastrašujuća ukusa, a njegova jeziva i mračna opsesija rodit će se onoga dana kada u londonskom parku Hyde sasvim slučajno sretne i ugleda crvenokosu Iris. Dok se budućoj slikarici otvara novi svijet koji vodi u ostvarenje njezinih umjetničkih i ljubavnih snova, Silasov mračni um sve je više i više opsjednut mladom djevojkom te smišlja velike i opake planove…

Cimeri

Holland svakodnevno uživa u muzici uličnog svirača Calvina koji ju svakim danom sve više privlači. Igrom slučaja Calvin ju spašava pijanog napadača, a kako bi mu se odužila dogovara mu posao kod ujaka, popularnog glazbenog direktora na Broadwayu. No Calvin je imigrant iz Irske i u SAD-u je ilegalno. Kako bi ga zadržala Holland se udaje za njega krijući svoju zaluđenost njime.

Kamene majke

Napeti psihološki triler u kojem glavne likove povezuje bolnica za mentalne bolesti Nazaret. U viktorijansko doba ljudi su bolnice za mentalne bolesti nazivali 'kamenim majkama'. Radnja romana se odvija u razmaku od 1958. do 2018. godine. Sloj po sloj i s neočekivanim obratima, autorica otkriva kompleksnost likova i njihovih dnosa koje su obilježile tajne vezane uz bolnicu Nazaret. Neke od tih tajni su zastrašujuće i bolje da ostanu skrivene očima javnosti...

Sve što kažeš

Kraj je večeri. Na putu ste kući.Čujete zvuk kojeg se svaka žena pribojava. Korake iza vas. Sve brže i bliže.Sigurni ste da je to on. Čovjek iz kafića koji vam nije dao mira.Odlučite se na brzu reakciju. Okrenete se. Gurnete ga. Vaš progonitelj padne niz stube. Leži nepomično, licem okrenut prema tlu. Što sad?
Čekati dolazak policije. Čekati osudu ili pravdu. I nadati se da će vaš suprug, obitelj i prijatelji, svi koje volite, biti uz vas. Ili…
Pobjeći. Šutjeti. Nehotice ste to učinili. Bili ste preplašeni, reagirali ste impulzivno. Nitko nije vidio. Nitko nikada neće znati. Ako odete sada. Ako zadržite tajnu. Zauvijek. Što biste učinili?

Za tvoje dobro

Jedne ljetne večeri 1931. godine, Lilly Blackwood kroz prozor je svoje tavanske sobe ugledala svjetla putujućeg cirkusa. Lilly nije dopušteno šetati livadama koje okružuju imanje Blackwood. Zapravo, ona nikada nije ni izašla iz svoje male sobice. Njezina ju je majka uvjerila da je boravak u toj sobici nužan zbog Lillyne osobne sigurnosti jer bi njena pojava izazvala strah među ljudima. Jedne nezaboravne noći sve se promijenilo. Lilly prvi put izlazi iz kuće – i biva prodana putujućem cirkusu.
Više od dva desetljeća kasnije, devetnaestogodišnja Julia Blackwood naslijedila je roditeljsko imanje i farmu konja. Julija, kojoj dom iz djetinjstva predstavlja mjesto ružnih uspomena punih strogih pravila i zabranjenih soba, povratkom želi izbrisati bolna sjećanja. No, ubrzo će postati zaokupljena tajnom skrivene tavanske sobe i fotografijama prekrasne djevojčice u cirkusu. Cirkus braće Barlow, u kojem se Lilly našla nakon prodaje, u njenim je očima isprva bio samo još jedna tamnica. Ipak, u teškom i okrutnom svijetu, Lilly je stekla unutarnju snagu, stvorila prijateljstva i neobičnu povezanost sa životinjama...

Uvez

Emmett radi na polju kada mu pristigne pismo s pozivom da postane šegrt. Radit će uz Knjigovežu čije zanimanje pobuđuje strepnju, praznovjerje i predrasude. Naučit će ručno izrađivati prekrasne sveske, a u svaki će uvezati nešto posebno i izvanredno: uspomenu. Postoji li nešto što želite zaboraviti, pomoći će vam. Postoji li nešto što trebate izbrisati, izaći će vam u susret. Vaša prošlost bit će sigurno pohranjena u knjizi i nikada se nećete morati prisjetiti svoje tajne, ma koliko stravična bila. Niz za nizom knjiga – i uspomena jednoga dana Emmett dolazi do zapanjujućeg otkrića: knjige koja nosi njegovo ime.

Žena poput nje

Najprodavaniji francuski pisac radnju svog romana smjestio je u New York, i to u njegov najelitniji dio, na Petu aveniju, zgradu od osam katova. Prvo upoznajemo Chloe, djevojku u invalidskim kolicima, koja stanuje na osmom katu s ocem. Ostali Levyjevi stanari su gospodin i gospođa Williams, bračni par Clerc, udovica Collins, gospodin Morrison, računovođa Groomlat. Kao suprotnost toj građanskoj eliti, nalaze se vozači lifta, doseljenici Rivera i Indijac Deepak te njegov nećak Sanji, koji, iako milijunaš i nasljednik hotelskog lanca u Indiji, dolazi pomoći Deepaku u New York. Upravo ta "komedija" zabluda bit će razlogom veselih zgoda stanara ali i ljubavnih zapleta, koji, naravno, završavaju, kao i u ostalim Levyjevim romanima, "happy endom".

Posrnuli princ

Sve dok se ne pojavi Hartley Wright i uzdrma njegov lagodan život. Premda je očito da je privlači, ona je prva djevojka koja ga je odbila. Posve mu je neshvatljiva i zbog toga još privlačnija. Hartley ga ne želi. Kaže mu da mora odrasti. Možda ima pravo. Suparnici. Pravila. Kajanje. Prvi put u Eastonovu životu nije dovoljno prezivati se Royal. Upravo će naučiti da što s veće visine u životu počneš, teže padneš.

Nisu moje bebe

Nepoznata žena pokušala je oteti Laurenine tek rođene blizance, ali policija ne pronalazi nikakve dokaze za optužbe pa je za njih jedino objašnjenje Laurenina iscrpljenost porodom. Kada nakon mjesec dana nakratko izgubi blizance iz vida, jedino će Lauren tvrditi da pronađene bebe nisu njezine. Odlučna u namjeri da pronađe i vrati svoju djecu Lauren je spremna na sve.

Prljava seksi ljubav

Otkrila sam tajnu Donovana Kincaida. Prljava je i bogata – baš kao i on – i proganja me gotovo jednako kao što me progonio i on. Bez obzira na sve i dalje ga želim, želim razgovarati s njim, dodirnuti ga. Ali, dijeli nas ocean koji ne može biti premošćen telefonskim razgovorom ili avionskim letom. Ipak, želim pokušati. On toga nije svjestan, ali ovoga sam puta ja ta koja ima moć. I možda – možda – ipak postoji šansa za nas. Možda je ova prljava stvar među nama doista ljubav.

Prljavi seksi igrač

Weston King zna se zabavljati. Ipak, lude, neprospavane noći i impresivna kolekcija trofeja u obliku ženskog donjeg rublja polako gube svoju čar, pa Weston traži nova uzbuđenja. Pronalazi ih u podlom planu svojega poslovnog partnera Donovana koji je smislio način kako preuzeti posao konkurenciji. Plan uključuje ludu ideju – Weston se mora oženiti suparnicom. Elizabeth Dyson, potencijalna mlada, pristaje na ideju koja će joj omogućiti pristup zakladi i nasljedstvu kojima ne može raspolagati prije udaje. Elizabeth i Weston u tom dogovoru pronalaze obostranu korist – jedino što moraju jest odglumiti prisnost kako bi sklopili brak. No, postoji problem. Glumiti Elizabethina zaručnika nije baš lako – pogotovo kad gluma postaje stvarnost. Westonovi se osjećaji prema seksi i pametnoj Elizabeth sve više rasplamsavaju i navode ga na razmišljanje o tome što bi bilo da njihove zaruke nisu lažne...

Slatke laži

Godine 1998. u Mulderrinu u Irskoj nestala je sedamnaestogodišnja problematična tinejdžerica Maryanne Doyle. Cat Kinsella, detektivka londonske policije, kao osmogodišnjakinja s obitelji je bila na odmoru kod bake u Mulderrinu. Bila je opsjednuta ljepotom Maryanne i dobro pamti sve što se događalo tog ljeta.U parku u Islingtonu 2016. pronađena je mrtva kućanica Alice Lapaine. Tim 4 pri odjelu za umorstva kojem pripada i Cat preuzima istragu. Test DNK-a otkriva da je Alice zapravo nestala Maryanne. Da bi riješila ubojstvo, Cat mora istražiti mračne tajne pokopane u prošlosti svoje obitelji koje su je udaljile od nje, naročito od oca.

Suparnik

Vratila se. Dvije je godine bila u privatnom internatu, a ja od nje nisam čuo ni riječi. Prije, kada smo živjeli u istoj kući, znala mi je nešto predbaciti i povrijediti me, a zatim noću ostaviti vrata od svoje sobe otvorenima kako bih mogao ući. Bio sam naivan i glup, ali sada sam spreman pobijediti je u njezinoj vlastitoj igri…Vratila sam se. Prošle su dvije godine, ali vidim da me i dalje želi iako se prema meni ponaša odbojno. Ali neće me otjerati. Borit ću se protiv svakog njegova pokušaja da me odbije. To je ono što želi, zar ne? Sve dok mogu zadržati svoje prave osjećaje, neće znati koliko me privlači…

Nakon pada

Problemi i tajne koje nose iz prošlosti sustigli su McKennu i Knoxa pa je njihova sretna veza dovedena na kušnju. Može li ona vjerovati bivšem ovisniku o seksu i izgraditi s njim svoju budućnost? Treći i posljednji dio trilogije „Nakon sloma“. Nakladničko upozorenje u knjizi: Zbog sadržaja za odrasle ne preporučuje se mlađima od 17 godina.

Pokori me

Nakon prekida strastvene veze s princom Alexandrom, Clara pokušava izliječiti svoje slomljeno srce bijegom u posao. Alexander se, pak, ne može pomiriti s njihovim rastankom te je odlučuje potražiti i priznati joj svoje osjećaje. Međutim, sreća neće dugo trajati jer će se nad njihovo krhko pomirenje uskoro nadviti mračne tajne prošlosti… Drugi dio iznimno popularne "Kraljevske sage", trilogije o Clari Bishop i princu Alexandru.