Novi naslovi 3/3 – svibanj 2020.

Novi naslovi tiskanih knjiga su na policama!

Novi naslovi 1/3

Novi naslovi 2/3

Za rezervaciju nazovite knjižnicu na 031/614-421 tijekom radnog vremena! (ponedjeljak, srijeda, petak od 8-13 sati, utorak i četvrtak od 13-18 sati)

Knjige za djecu i mlade

Dijeli nas staklo

Slikovnica govori o „posebnima“. Kroz godine mijenja se terminologija kako nazvati oni koji imaju neki nedostatak, no osim terminologije malo što se mijenja uključujući predrasude. Ponekad se čini da smo na razini životinjska svijeta koji odbacuje, poput prirode same jedinke koje ne mogu preživjeti u „divljini“. Priča o plišanim igračkicama s greškom u jednom supermarketu, nadam se, potaknut će i najmanju dječicu da potaknu i neke od svojih roditelja da razmišljaju na drugi način. Djeca, sama po sebi, empatična su bića, no socijalizacija je složen proces u kojoj gube mnogo od početnih vrlina. Osobno, za to krivim odrasle, jer su mnogi tom socijalizacijom izgubili dječje vrline, te će i kroz mukotrpnu avanturu igračkica „s greškom“ imati priliku zapitati se, porazgovarati o tome, doživjeti njihovu muku, okruženost tzv. „normalnim“ i konačno zavoljeti priču.

Čudesan svemir

Čudesan svemir odvodi nas u najudaljenije dijelove našega svemira i otkriva očaravajuća i zapanjujuća kozmička čuda.
Poletite na najbržoj raketi, posjetite najveće zvijezde i divite se najmasivnijoj ikad viđenoj supernovi – a usput razgledajte komete, planete i galaktike beskonačnog svemira.

Mala kuća u velikoj šumi

Upoznajmo četverogodišnju Lauru Ingalls koja sa svojom obitelji živi u brvnari usred Velike šume u američkoj državi Wisconsin davne 1871-ve godine pretprošlog stoljeća. Laura ima stariju sestru Mary s kojom dijeli sve svoje pustolovine, no tu su još i mlađa sestrica Carrie, mama, tata i njihov voljeni pas Jack. Život djece, ali i odraslih uvelike se razlikovao od današnjeg. Bio je mnogo naporniji i teži, ali i smireniji, opušteniji. U toplim mjesecima djevojčice su se igrale vani, u prirodi, a zimi su slušale tatine priče i pjesme uz pratnju violine. Od njihove mame naučiti ćemo kako su se nekad spravljala jela, radio šećer od javorova sirupa i slatkiši, izrađivali slamnati šeširi, te još mnogo toga. Otkriti ćemo i kako je bilo živjeti u bliskom susjedstvu s vukovima, medvjedima, panterama i jelenima.

Čovpas pušten s lanca

TRIPUT HURA ZA ČOVPASA!
U doba očaja i mraka…
Kad čudni se pojavljuju zlikovci…
Samo psoglavi policajac može spasiti dan!
Drž’ ih!!!!

Lota i kralj

Priča o kralju najvećeg kraljevstva na svijetu, kralju Petru, u kojeg bijaše milostivo srce. Iako je živio u nadaleko poznatom Bijelom dvorcu i uživao veliki ugled, vrata njegovog dvorca uvijek su bila otvorena za sve ljude i djecu.
Zaljubivši se u kraljevnu Sjevernog kraljevstva, kraljevnu Ivu, njegovo srce postade hladno. No jedna će ga „biljka“ poučiti da sreća nije u materijalnim stvarima, nego u srcu svakog čovjeka. Ona je osobni izbor svakog čovjeka i ovisi o njemu samome.

Braća Grimm i princeza Luise

Princeza je noćna mora cijelog dvora, posebno slavne braće Grimm koji, kao dvorski savjetnici, imaju zadatak usaditi joj neke vještine i vrednote. Nakon što po ko zna koji put odbije sve prinčeve -prosce iz susjednih kraljevstava i ismije ih, Kraljici majci ozbiljno dozlogrdi i ona odlučio da se kćer ima udati na za prvog prosca koji uopće dođe na dvor. Princeza pokuša lukavo zaobići naređenje i izda naredbu da na dvor nitko ne dolazi. Ali, po kraljevskim običajima, čak i u vrijeme ratova na dvor su mogli doći zabavljači. I tako, princezin muž postane siromašni svirac, a ona mora otići živjeti s njim u njegovu jako skromnu kolibu.
Da bi preživjela u tim uvjetima, princeza se mora latiti poslova koje je do sad za nju radila nebrojena posluga, od cijepanja drva do mužnje krave. Princeza redom pravi neviđene katastrofe, a iz mnogih situacija je požrtvovno vadi njen muž, iako mu je jasno rekla da ga ne voli. Njegova požrtvovnost i nesebičnost je polako osvaja i ona spoznaje prave kvalitete ljudi, umjesto površnih, kakvima je do sad robovala.

Ja, Marko Polo

Marko Polo kroz ovu nas knjigu povezuje s Kinom i Kinezima u dvadesetprvom, kao što je to činio i u trinaestom stoljeću. Kinu i Europu su od dnevnih vremena povezivali trgovački putovi kojima je tekla bujna trgovina kineskom svilom, rimskim staklom, perzijskim draguljima i arapskim začinima. Skupa s njima širilo se i znanje brojnih naroda, djela njihove književnosti, proizvoda obrta, običaji i vjerovanja. Godine 1877. te je putove njemački geograf Richthofen nazvao “putom svile”.

Mali Johaness

Johannes je dječak bujne mašte koji s ocem, mačkom Simonom i psom Prestom bezbrižno živi u kućici na osami u blizini lijepog malog jezera. Jedne noći na tom jezercu pronalazi brodicu i na njoj ga prevari san, iz kojega ga budi čudni vilin-konjic koji se predstavlja kao Ladoležić i tijekom razgovora se najednom pretvara u vilenjaka. Ladoležić smanjuje Johannesa i odvodi ga u čudesni svijet fantazije. Prvo odlaze posjetiti školu zrikavaca, pa na slavlje u zečju rupu, te k čudnim mravima – “Miromrava”. Na jednom od noćnih izleta s novim velikim prijateljem Johannes susreće patuljka Fistika, koji već dugo bezuspješno traga za “Knjigom istine”, štivom koje daje odgovore na sva pitanja. Oduševljen Fistikovom pričom, Johannes je žarko poželi i sam pronaći.

Moj Titanic ne tone

U najnovijem romanu Moj Titanic ne tone autorica Vjekoslava Huljić je otvorila osjetljivu temu današnjice, ali istovremeno i pokazala izlaze iz tih problema, naglasila potrebu za prihvaćanjem drugih u kojoj se mladi čovjek nađe u životu. Huljić je jedna od prvih domaćih autora koja u dječjem romanu govori o izbjegličkoj krizi koji je dominantan problem cijele Europe. Priča je to o djevojčici Lejli koja se u bijegu sa svojim roditeljima prema zapadu izgubila i našla u Splitu gdje ju pronalaze djeca koja joj pomažu da se integrira u zajednicu.

Srcohvat

U središtu je ove priče jedna obična, pa opet po mnogo čemu neobična obitelj u kojoj odrasta autistični dječak. On je predmet ljubavi i pažnje svih u obitelji, ali u njihovu okruženju stasaju moćnici koji u tom autističnom dječaku vide prigodu da skupe političke bodove. Borba motivirana ljubavlju i borba protiv sebičnih i licemjernih likova prikazana je u ovoj dirljivoj i suvremenoj priči koja se, na žalost, prečesto događa i izvan korica knjige.

Srebrenko

Srebrenko je priča za djecu i odrasle koja nam nježno i toplo približava problem dječje depresije.
Odnedavno valoriziran problem i u svijetu označen simbolom crnog psa, SilvijaŠesto je vješto oblikovala u odnos dječaka Srebrenka i nevidljivoga kućnog ljubimca, crnog psa.
Crni pas je paradoksalno nerealan, ali je istodobno dječakova veza sa stvarnim svijetom. Crni pas je pomagalo koje Srebrenko koristi da izdrži realnost, nešto što nije pravi lijek, ali ga može donekle nadomjestiti.
Takva fantastična pomagala imamo i mi.
Ljudi se našim pomagalima smiju. Tako se smiju se i nama. Ali mi trebamo podršku i priznanje drugih, inače ne možemo otpustiti pomagalo...

Prugasta

Slikovnica govori o „posebnima“. Kroz godine mijenja se terminologija kako nazvati oni koji imaju neki nedostatak, no osim terminologije malo što se mijenja uključujući predrasude. Ponekad se čini da smo na razini životinjska svijeta koji odbacuje, poput prirode same jedinke koje ne mogu preživjeti u „divljini“. Priča o plišanim igračkicama s greškom u jednom supermarketu, nadam se, potaknut će i najmanju dječicu da potaknu i neke od svojih roditelja da razmišljaju na drugi način. Djeca, sama po sebi, empatična su bića, no socijalizacija je složen proces u kojoj gube mnogo od početnih vrlina. Osobno, za to krivim odrasle, jer su mnogi tom socijalizacijom izgubili dječje vrline, te će i kroz mukotrpnu avanturu igračkica „s greškom“ imati priliku zapitati se, porazgovarati o tome, doživjeti njihovu muku, okruženost tzv. „normalnim“ i konačno zavoljeti priču.

Stripovi

Lažna lica

Osmorica ih je i dolaze iz radničke četvrti. Policija ne razumije njihovu logiku odabira ciljeva dok oni drsko, jednu za drugom, godinu za godinom, pljačkaju banke…

Sam Pezzo

Sam Pezzo pojavio se krajem sedamdesetih godina 20. stoljeća i predstavlja jedinstven slučaj u svijetu stripa. Riječ je o narativnom eksperimentu u kojem se u formi kriminalističkog stripa pripovijeda uzburkana svakodnevica tog razdoblja. Nema sigurnosne udaljenosti između Giardinovih crteža i stvarne Bologne, u kojoj je radnja smještena. Na tragu krimića Loriana Macchiavellija, Giardino je oslikao tmuran i okrutan grad koji potresaju političke napetosti i ulično nasilje. Fibra prvi put u Hrvatskoj predstavlja integralno izdanje u kojem su sabrane sve dosad objavljenje priče detektiva Pezza, nudeći nam priliku izgubiti se u profinjenoj ravnoteži Giardinovog crno-bijelog svijeta.

Calvin i Hobbes

Calvin i Hobbes nesumnjivo je jedan od najpopularnijih novinskih stripova svih vremena. Otkad su se prvi put pojavili krajem 1985., ovaj šestogodišnji, razigrani dječak bujne mašte i njegov plišani tigar neprestano osvajaju srca milijuna čitatelja širom svijeta. Fibra ponosno predstavlja prvo cjelovito izdanje s dogodovštinama ovog nezaboravnog dvojca na hrvatskom jeziku u nadahnutom prijevodu Darka Macana.

Ljubav, zabit, rasvjeta

Ovo je priča o Marku Čobu, četrdesetogodišnjem vlasniku trgovine rasvjetnim tijelima sa životnim snom da nađe srodnu dušu i osnuje obitelj.
Nekada poslušni vijak u ogromnom stroju, a danas čovjek koji shvaća da postoje kompliciranije stvari od zamjene žarulja.

Cubitus integral 1.

Pazi, pospan pas!
Zato što mnogi psi čitaju stripove, Cubitus je preko noći postao međunarodna stripovska zvijezda! Nije znao da će mu slava omesti miran san zato što ne možeš drijemati ako trebaš zabavljati svoju vjernu publiku! Uz to, Cubitus mora otrpjeti sumanute hirove svog vlasnika, Semafora i podlosti mačka Maršala – pa ne čudi da je i brundav, a ne samo rundav! Njegova životna filozofija najbolje se svodi na rečenicu – dobro se odmori prije no što se umori!

Maggy Garrisson

Posao je posao, i kad je u otrcanoj agenciji u vlasništvu detektiva pijanca. A s obzirom na to koliko ga dugo traži, Maggy Garrisson spremna je na ustupke. Naročito kad se uvijek da ponešto zaraditi ako je čovjek spreman pomoći bližnjem i ako može barem minimalno sačuvati prisebnost duha. Ta sposobnost, čini se, itekako nedostaje Anthonyju Wightu, njezinom šefu. On je pronađen pretučen pet dana nakon što je Maggy počela raditi za njega, a k svijesti dolazi tek da bi je zamolio da mu u bolnicu donese novčanik...

Družba iznimne gospode - knjiga 1

London, 1898. Viktorijansko doba bliži se kraju i nastupa dvadeseto stoljeće. Vrijeme je velikih promjena i doba stagnacije, razdoblje čednog morala i prostačkog kaosa. Ovo doba hitno treba junake. Allan Quatermain, kapetan Nemo, Hawley Griffin, Dr. Henry Jekyll, g. Edward Hyde i Mina Murray su takvi junaci, a zajedno čine Družbu iznimne gospode. Regrutirao ih je tajanstveni Campion Bond, po zapovijedi tajanstvenog “M”. Tih šest avanturista stupaju u službu svog carstva kad je to najpotrebnije. Suočavaju se s opakim Doktorom i njegovim zlim planom da pokori svijet. No, nije sve baš onako kako se doima; u igri su i drugi elementi, neki tajanstveni, neki tjelesni. Počinje iznimna drama.

Družba iznimne gospode - knjiga 2

Izmučeni je London 1898. godine jedva imao vremena procijeniti svoje rane zbog nedavnih požara u siromašnim četvrtima kad je stigla nova prijetnja, padajući iz gornje atmosfere u gargantuovskim metalnim cilindrima za koje vodeći znanstvenici tvrde da su doputovali s Marsa! I opet britanska vojno- obavještajna služba šalje poziv nevjerojatnoj skupini prvaka: Družbi iznimne gospode. Allan Quatermain, kapetan Nemo, Hawley Griffin, dr. Henry Jekyll, gospodin Edward Hyde i gospođica Mina Murray su ti prvaci i moraju priskočiti u pomoć domovini, riskirajući živote i zdravlje, zanemarujući osobnu imovinu i interese. Ali, hoće li čak i njihov najveći trud biti dovoljan u borbi protiv prijetnje tako strašne da se gotovo opire opisu?

Publicistika

Ichigo Ichie

ICHIGO-ICHIE – japansko umijeće življenja u trenutku nadahnjujuća je knjiga koja nas uči:
- kako se osloboditi prošlosti i budućnosti da bismo svaki trenutak učinili jedinstvenim
- kako u život uvrstiti zen koji je Steve Jobs naučio od japanskog učitelja i koji je bio ključan za njegov uspjeh
- kako stvarati nezaboravne susrete u poslovnom i privatnom okruženju
- kako pooljšati odnose pomoću novog načina postizanja usredotočene svjesnosti (mindfulness)
- kako otvoriti prolaz kreativnom toku kada nam je potreban.

Zašto francuska djeca ne bacaju hranu

Kako Francuzi uspijevaju odgojiti djecu koja se lijepo ponašaju, a usto zadržati vlastiti život!
• Kako francuske bebe prespavaju noć?
• Zašto francuska djeca veselo pojedu što god im ponudite?
• Kako Francuskinje uspijevaju čavrljati s prijateljicama dok im se djeca mirno igraju?
• Zašto je vjerojatnije da ćete francuske majke prije vidjeti u uskim trapericama nego u trenirci?

Simboli, rituali i krupne riječi

Rasprave i eseji iz devedesetih.
Je li Zvonimirova kletva zaista dokinuta 15. siječnja 1992? Što je bila, a što treba da bude Hrvatska – predziđe ili most? Zašto je Ivo Andrić glavni krivac za rat u Bosni? Kako je nastao i što je sve značio izraz etničko čišćenje? Postoje li najbolji i najgori Hrvati? Tko stvara socijalne nepravde: Franjo Tahi ili Superhik? Kako nastaju znanstvene krivotvorine i tko javnu satiru podmeće kao tajni urotnički dokument (i tko u to vjeruje)?

Globaliziranje jugoistočne Europe

Potkraj 19. stoljeća iz jugoistočne Europe počinje val prekomorskih migracija, prije svega u Sjedinjene Američke Države. U tom se smislu osobito isticala Hrvatska odakle su u potragu za boljim životom u Novom svijetu krenuli deseci tisuća iseljenika. Ova knjiga pokazuje kakvi su bili politički i socioekonomski učinci iseljeništva – autor je, za razliku od brojnih drugih studija koje su se usmjerile prema useljeništvu i zemljama primateljicama, pozornost posvetio prije svega zemljama čiji su se stanovnici masovno iseljavali. Proveo je široku komparativnu analizu uzroka i posljedica iseljavanja, a nije zanemario ni ulogu države u tom procesu kao niti ponašanje vlasti prema iseljenicima od kraja 19. do šezdesetih godina 20. stoljeća. Velikim je dijelom svoje istraživanje proveo na hrvatskim i jugoslavenskim primjerima.

Umijeće stvaranja uspomena

KOJA JE TAJNA PRAVE SREĆE? LIJEPE USPOMENE!
Svake godine na raspolaganju imamo točno određeni broj dana. Neki prođu posve neprimjetno, drugi nam se zauvijek usijeku u pamćenje… Sjećate li se svojeg prvog poljupca? Ili najboljeg jela koje ste kušali u životu? Ili mirisa svježe pokošene trave za prekrasna ljetnoga dana?
Probudimo li svoja osjetila, iskoristimo li moć prvih iskustava i osvijestimo li sve što proživljavamo i osjećamo, vjerojatnije je da ćemo zadržati svoje sretne uspomene.
One oblikuju našu osobnost i utječu na naše postupke i raspoloženje. Omogućuju nam da putujemo kroz vrijeme istražujući prošlost i pomažu nam bolje planirati svoje putovanje u budućnost…

Rijeka i okolica u mađarskim putopisima XIX. stoljeć

Zbornik mađarskih putopisnih putopisnih crtica o Rijeci i okolici od kraja 18. do početka 20. stoljeća priredili su Csaba G. Kiss i Franciska Ćurković-Major, koja ih je prevela s grupom suradnika.
Knjiga se objavljuje u godini u kojoj je Rijeka europska prijestolnica kulture.

Priče iz ateljea

Knjiga Priče iz ateljea zbirka je razgovora s 23 istaknuta hrvatska likovna umjetnika koji su u posljednjih pedesetak godina obilježili likovna područja u kojima su stvarali. Odabir umjetnika napravljen je po kriteriju osebujnosti, umjetničkom dosegu te zanimljivosti osobnih biografija. Kratke priče umjetnika donose sjećanja i viđenja ne samo procesa stvaranja likovnih djela, već i kroniku života Zagreba u specifičnom vremenu, Akademije likovnih umjetnosti te svjedočenja o likovnim, književnim i drugim istaknutim umjetnicima 20. stoljeća.

1991.

Monografska knjiga “1991.” autora Zorana Filipovića divot je izdanje posvećeno vremenu ponosa i slave prve godine Domovinskog rata, na ratištima od Vukovara do Dubrovnika.
Iz Prologa:
…Kada sam odlučio napraviti knjigu o ovim događajima, zamišljao sam je, uglavnom, kao knjigu fotografija. Tekst je, kako sam smatrao, trebao napisati netko drugi. Muriel Jancard, urednica u pariškoj izdavačkoj kući Arthaud i ujedno urednica moje knjige, na moje pitanje tko će napisati tekst, odgovorila je: TI. Na moj prosvjed da ja nisam pisac, nego fotograf, rekla je da je ona, sudeći prema mojim fotografijama, uvjerena da sam odličan pisac, i u tome je ustrajala. Tako sam postao i pisac…
- Zoran Filipović

Beletristika

Kuća pored mora

Pjesma Arsena Dedića Kuća pored mora nije samo radijski hit koji mnoge ostavljene ljubavnike podsjeća na izgubljenu ljubav, nego i jedna od najvažnijih pjesama suvremene hrvatske poezije, koja je vrhunskim ilustracijama Fadila Vejzovića sad pronašla i svoj oslikani dom.

Čovjek koji se smiješio

edan prijatelj, odvjetnik, zamolio je istražitelja Kurta Wallandera za pomoć. Njegov otac stradao je tijekom noći u prometnoj nesreći, ali Sten Torstensson ne vjeruje da je u pitanju bila nesreća. Nakon dva tjedna i on je mrtav. Ovaj put istraga vodi Kurta Wallandera u jednu potpuno novu dimenziju zločina.
“Bojim se magle, pomislio je. A zapravo bih se trebao bojati čovjeka kojeg sam upravo posjetio u dvorcu Farnholm.”

Dječak iz Toskane

Britanski pilot, aristokrat Hugo Langley 1944. padobranom se spušta iz pogođenog aviona u zelenilo okupirane Toskane. Teško ranjen, skriva se od Nijemaca među ruševinama starog samostana i pronalazi ljubav u naručju mještanke Sofije Bartoli.
No, njihovu ljubav koja se tek rađa razori izdaja.Gotovo trideset godina poslije, Hugova kći, koja ga je uvijek smatrala hladnim, dolazi kući na selo organizirati njegov pogreb. Među njegovim privatnim stvarima pronalazi neotvoreno pismo adresirano na Sofiju. Otkriće je ostavi bez daha.
Dok se i sama oporavlja od emocionalne izdaje i svoje psihičke rane, Joanna kreće na put iscjeljenja u Toskanu kako bi bolje razumjela svojega oca i njegovu povijesti – ali i samu sebe. Uskoro otkriva kako bi mnogi voljeli da se prošlosti ne dotiče, ali stigla je predaleko da očeve tajne ostavi skrivene…

Kradljivac poljubaca

Francescu Rossi odgajali su strogo i tradicionalno. Cijeli je svoj život živjela u zlatnom kavezu. Jedino u što je bila sigurna jest da će se udati za Angela Bandinija, nasljednika jedne od najmoćnijih obitelji čikaškog Sindikata podzemlja. Ona i Angelo poznaju se cio život i vole se već dugo…
No prvi joj je poljubac ukrao maskirani vrag ispod crnoga čikaškog neba, senator Wolfe Keaton… On je nemilosrdan, snažan, ambiciozan i šarmantan kad mu to odgovara. A nadasve je poznat kao nepopravljivi ženskar.
Francesci se srušio svijet kada se je bila primorana zaručiti se za Wolfea umjesto za Angela, jer je Wolfe ucijenio Francescina oca njegovim grijesima kako bi ga prisilio da mu ona postane supruga.
Francesca ostaje zaglavljena između budućnosti koju je zamislila i sadašnjosti koja joj je nepodnošljiva. Njezino se srca raspuknulo na dva dijela i krvarilo za dvojicu suparnika koji su se za njega borili do gorkoga kraja.

Vrag nosi karirano

Emmaline Marlowe mora se udati za moćnog vlastelina Hepburnova klana kako bi spasila oca od dužničkog zatvora, kada grubijan Jamie Sinclair provali u crkvu na crnom konju i otme ju. Iako je Hepburnov smrtni neprijatelj, Emmin tajanstveni otimač sve je ono što njezin mladoženja nije – zgodan, pun života, opasan… i teško iskušenje za njezino čeznutljivo srce. Jamie očekuje da će Emma biti plačljiva engleska gospođica, a ne vatrena, prkosna ljepotica čiji će ga neodoljivi šarm iskušavati na svakom koraku. Ali ne smije dopustiti da zaboravi kako je on njezin neprijatelj, a ona samo pijun u smrtonosnoj gorštačkoj zavadi klanova. Pa zašto je onda svejedno toliko želi? Oteti nevjestu svoga neprijatelja bilo je lako, ali može li osvojiti njezinu nevinost, a da ne izgubi svoje srce?

Neki to vole divlje

Pamela Darby odlučila je spasiti sestru koja bi inače morala prodavati svoje tijelo, a kako bi ostvarila svoj plan, potreban joj je kršan momak koji bi odigrao ulogu odavno izgubljenoga kneževa nasljednika. Pamela je smislila da će ubrati velikodušnu nagradu, a onda će otpraviti uljeza. Drska ljepotica ima sreće jer drumski razbojnik koji je odlučio opljačkati njezinu kočiju mogao bi biti upravo čovjek kakav joj je potreban.

Štićena osoba

Kad na novom automobilu Ive Remetina neočekivano otkažu kočnice, i on zamalo izgubi život, pomislit će da se radi o tvorničkoj grešci. To će mu potvrditi i slučaj koji se dogodio na istome automobilu u drugom dijelu grada, no taj je slučaj završio vozačevom smrću. Tehničkim pregledom dokazat će da se ne radi ni o kakvoj grešci nego da je netko na oba automobila onesposobio kočnice. To će biti polazna točka od koje će Remetin i policijski inspektor Šoštar krenuti istraživati povezanost tih dvaju slučaja. No, zaredat će se nova ubojstva za koja će se pokazati da imaju veze s tim automobilima…

Crni otok Marka Pola

1. dio trilogije o arheologinji Joséphine Watson-Finn
Dobivši zadatak pregledati agrarni sustav ravnice Starog Grada na otoku Hvaru, Joséphine i njezin zaručnik Terrence odlučuju se prvo zaustaviti na otoku Korčuli kako bi on sudjelovao u natjecanju u jedrenju. Ono što u korčulanskoj starogradskoj jezgri otkrivaju zastrašujuće je i šokantno, a povezano s kućom u kojoj je navodno rođen Marko Polo. Mistično društvo s kojim dolaze u sukob dio je globalne organizacije koja diljem svijeta, pa tako i u dalmatinskoj podružnici, održava obredne rituale kako bi zamaskirala svoje prave ciljeve i zločine.

Anatomija jednog skandala

James je ministar bez portfelja u britanskoj vladi i još od studentskih dana najbolji premijerov prijatelj. No osim razuzdanih studentskih dana oni dijele tajnu koja ne smije izaći na vidjelo. Kad vlast i moć Jamesu zavrte pameću, upustit će se u neopreznu ljubavnu vezu sa svojom suradnicom koja će ga optužiti za pokušaj silovanja. Bit će to skandal koji će doprijeti do samog srca britanske vlasti. Što će na to reći premijer i kako će na suprugovu nevjeru reagirati Sophie, njegova žena? Ali konačna odluka u rukama je Kate, tužiteljice koje je sa svima upletenima u skandal bila generacijska kolegica na fakultetu, a onda je preko noći morala nestati.

Rebecca

Tijekom boravka u južnoj Francuskoj, sramežljiva junakinja Rebecce zaljubi se u Maxima de Wintera, bogatog, zgodnog udovca. Ali kad stignu u Manderley, njegovu palaču u Cornwallu, Max postane drukčiji i njegova mladenka počne se bojati. Bez prijatelja, u kući na osami, shvaća da gotovo i ne poznaje muškarca za kojega se udala, a u svakom kutu svake prostorije obitava duh njegove prekrasne prve žene, Rebecce.

Grof traži ljubavnicu

2. roman serijala Pravila lopova
Lady Philippa Marbury je čudna. Dojmljivu, sjajnu četvrtu kćer markize od Needhama i Dolbyja više zanimaju knjige, botanika i znanost nego balovi, moda i trendovi. Prije udaje za lorda Castletona Pippa ima želju istražiti skandalozne dijelove Londona koje nikad nije vidjela. I zna točno tko joj može pomoći: visoki, šarmantni, oštroumni knjigovođa Palog anđela, najozloglašenije londonske kockarnice, poznat samo kao Cross. Kao i svaki dobar znanstvenik, Pippa je istraživanjem došla do zaključka kako upravo Crossova reputacija njega čini savršenim suradnikom u eksperimentu. Ona želi znanost bez emocija – iskustvo uništenja bez posljedica uništenja. No kada se ova neobična žena približi Crossu, cijela situacija oboje dovodi u preveliko iskušenje… Crossu će trebati sva snaga ovoga svijeta da se odupre vlastitim instinktima – i da dami priušti upravo ono što želi.

Ugovor

Ugovor iz naslova knjige je zapravo ugovor s vragom – ugovor koji vodeći talijanski političari sklapaju sa sicilijanskom mafijom… Priča započinje u Rimu s trima smrtima u jednoj noći. Prvo se ubojstvo događa u prestižnoj rimskoj četvrti, u vili jednog od najuspješnijih rimskih odvjetnika. Potom slijedi i prometna nesreća u kojoj pogiba uspješni talijanski kirurg, a na kraju se i mafijaški boss ubije u zatvoru… Istraga o tim trima događajima vodi nas u srce mafije i do otkrića da glavni akteri – inspektori, novinari, tužitelji i političari – imaju tajanstvenu zajedničku prošlost. Njihove ljubavne i prijateljske veze isprepliću se sa službenim dužnostima, pa su izbrisane granice gdje završava država i započinje mafija…

Najljepša od svih

Diljem Engleske govorilo se o njoj kao o najljepšoj ženi na svijetu, no Holly de Chastel svoju je ljepotu smatrala prokletstvom. Kada je za njezinu ruku organiziran viteški turnir, Holly nije imala namjeru pristati na takvu ucjenu. Smislila je još jednu u nizu spletki kako bi izbjegla napadne udvarače, no nije računala na sira Austyna iz Gavenmorea.
Mračni zgodni Velšanin u potrazi je za skromnom, neuglednom mladenkom i činilo se da je Holly upravo to. Svjestan vlastite obiteljske povijesti, sir Austinu pobjeda na turniru prijeko je potrebna, a kada prozre obmanu za sve je već prekasno: bio je zaljubljen – i pod mračnim prokletstvom Gavenmorea…

Neki to vole zločesto

Ni najmanje ne mareći za opasnost i ne pitajući se što će ljudi reći, škotska ljepotica Catriona Kincaid osobno odlazi u najzloglasniji londonski zatvor. Odande hitno oslobađa najvećeg londonskog kockara i slamatelja ženskih srdaca, Simona Wescotta i s njime stupa u dogovoreni, formalni brak. Planira u njegovoj pratnji otputovati u škotska brda i vratiti staru slavu klanu kojem pripada po ocu. Uz to što Wescottu poklanja potpunu slobodu, nije joj žao ni platiti za usluge pratnje. Ali, na njeno čudo, Wesscott ima petlje zahtijevati što mu po zakonu pripada…
Simon ne može doći k sebi: kako li se neugledna gusjenica u desetak godina uspjela preobraziti u ovoga prelijepog leptira koji mu ne da mira? Premda je sam sebi obećao da više nikad neće glumiti junaka, ipak ne može odoljeti izazovu da odglumi Don Quijota i Catrionu spasi od svima mrskih vjetrenjača. Otprativši je u rodni kraj, u Škotsko visočje, njih dvoje stavili su na kocku život, ali i svoj duševni mir, jedno u borbi s neprijateljem a drugo u plamenu strasti, koja se obično razbukta kad joj se najmanje nadamo…

Igra s vragom

3. roman iz serijala Ravenel
Za razliku od većine njezinih vršnjakinja, Pandora ne sanja o udaji za naočitog i imućnog muškarca plemenitog porijekla. Zapravo, ne želi se nikada udati. Radije bi bila poslovna žena i živjela od vlastita novca. Zato na balovima sjedi u kutu, podalje od svih. No, za vrijeme jednog bala zatečena je u vrlo nezgodnoj situaciji s vraški naočitim muškarcem. Na pomolu je skandal većih razmjera.
Nakon što je godinama uspijevao izbjeći svaku bračnu zamku, Gabriel St. Vincent zatečen je u kompromitirajućoj situaciji s prelijepom Pandorom Ravenel. Budući da je bila i vraški čudna, buntovna i svojeglava, nikada mu ne bi palo na um oženiti ju. No ubrzo otkriva da njoj nije ni na kraj pameti udati se za njega. Činjenica da je zaljubljen u nju zaprepastit će i njega samog. Toliko da je spreman poduzeti doslovce sve kako bi završio u braku s malom đavolicom.

Mrtva priroda s mrtvom bakom

Tone je od majke naslijedio malo seosko imanje s trošnom kućicom. Povratak na djedovinu u njemu budi uspomene pa poželi svoje nasljedstvo zadržati i urediti, no njegova supruga i dvoje odrasle djece imaju drugačije želje. To, naravno, vodi sukobima i još većem udaljavanju kako bračnih partnera tako i roditelja i djece.
Situaciju pratimo kroz razmišljanja četvero protagonista, ali i kroz oči životinja koje ih okružuju, a propadanje međuljudskih odnosa popraćeno je i opisom propadanja mrtve bake Antonije.