Narodne knjižnice igraju značajnu ulogu u informiranju i obrazovanju građana. One su i mjesta zabave, gdje bi svaki korisnik trebao, u skladu sa svojim potrebama, pronaći ono što mu je potrebno. Drugim riječima, knjižnica mora zadovoljiti potrebe svojih korisnika za educiranjem, informiranjem, kulturnim razvojem, razonodom i ispunjenjem slobodnog vremena.

Slijedom navedenoga, a s ciljem razvijanja čitateljskih navika kod naših sugrađana i povećavanja broja posuđenih knjiga, te poticanja na korištenje ostalih službi i usluga Knjižnice, odlučili smo još 2009. godine približiti djelovanje Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice kroz različite medije, u ovom slučaju kroz radio-emisiju Čudesni svijet knjige u okviru emisije Mozaik Radio Našica, koja se emitira svakog petka od 10.00-11.00 sati. Prilozi su različite dužine trajanja ovisno o količini informacija.

Naime, zamišljeno je da kroz Čudesni svijet knjige informiramo naše korisnike i slušatelje Radio Našica o svim akcijama i aktivnostima Knjižnice, kao što su kulturne manifestacije kojima obilježavamo značajne datume, književne susrete, prigodne izložbe, kreativne radionice, dječje igraonice i servisne informacije.

Svakog petka donosimo i top listu najčitanijih naslova za odrasle (beletristika i publicistika), te top listu za djecu i mlade kao i preporuke za čitanje zanimljivih i vrijednih naslova.

U emisiji donosimo i sve informacije o aktivnostima  Središnje knjižnice Slovaka koje priprema voditeljica Ružica Vinčak.

Važno je ovdje naglasiti da je ova promocija Knjižnice potpuno besplatna, ali vrlo korisna na obostrano zadovoljstvo, kako  davatelja usluga,  tako i nas korisnika ove usluge.

Kada govorimo o promocijskim aktivnostima, Knjižnica treba neprestano njegovati dobre odnose sa svim nositeljima kulturnog , političkog i gospodarskog života grada. Poželjno je, naime, da upravo oni u zajednici promiču Knjižnicu.

Osim promocije Knjižnice, naglašena je važnost usmjerenosti na korisnike oblikovanjem usluga za zadovoljenje upravo njihovih potreba te točnost i pravovremenost pružanja traženih informacija.